Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie este o prajitura de casa delicioasa, aromata. Urmariti reteta de prajitura si nu mai stati pe ganduri, trebuie incercata.
Oul, untul, laptele, mierea si zaharul se pun intr-o cratita si se amesteca putin cu telul, apoi se pune pe foc mic amtecand continuu. Se lasa pe foc pana se incalzeste putin si zaharul se topeste. Amestecul se toarna peste faina, se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie si se framanta un aluat potrivit de tare.
Se formeaza o bila care se imparte in 4, se intind patru foi pe hartie de copt si se coc pe dosul tavii timp de 5min (depinde de aragaz). Foile se scot din cuptor si se pun pe o suprafata plana pentru a se raci.
Crema:
Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele incalzit se toarna in fir subtire peste ou,apoi se transfera totul in cratita in care a fiert laptele si se pune la foc mic amestecand continuu pana se ingroase ca o budinca mai tare. Daca folositi unt frecati-l putin si puneti-l peste crema si mixati, iar daca folositi frisca: se bate spuma si se incorporeaza in crema racita bine. Se imparte crema in 4 parti si se ung cele 3 foi, ultima trebuie sa ramana fara crema. Peste prajitura se pune un tocator si o greutate si se lasa pana a doua zi pentru a absorbi crema. A doua zi se taie in doua pe latime, se unge una din parti cu crema si se pune cealalta parte, se pune tocatorul si greutate si se mai lasa 2 h!
Se proportioneaza dupa preferinta. Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie se poate lasa nesuprapusa, dar trebuie taiate mai late bucatile!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii