O prajitura cu branza super, super buna, cam asa o descriu.
Aluatul: Intr-un bol punem ouale, le mixam spuma cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul treptat, apoi iaurtul. Punem cacaoa, drojdia si praful de copt, le amestecam. Cernem faina, o incorporam treptat, dar nu uitam sa punem si coaja rasa de portocala. Amestecam cu mana, vom obtine un aluat omogen, nelipicos si foarte usor de lucrat. Umplutura: Branza o mixam cu ouale si zaharul. Adaugam faina, sarea, apoi vanilia si coaja rasa de portocala. Este bine ca branza sa fie mai scursa, pentru ca nu va fi prea moale umplutura. Aluatul il impartim in 3 parti egale. Luam prima parte de aluat, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie potrivit de groasa. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, asezam prima foaie. Daca sunt prea mari marginile le taiati. Punem jumatate din branza, a doua foaie, restul de branza si iar foaie. Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute. Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se racoreasca. O pudram cu zahar si servim. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii