Este cea mai buna reteta noua din cartea mea peronala de bucate pe care am primit-o si incercata si pe care o adora fata mea.
Se amesteca faina cu untura si zaharul. Se adauga praful de copt, putina sare, oul si smantana,.
Se face o foaie care se intinde in tava. Foaia se unge cu gem de capsuni si se pune peste el bucati de visne fara samburi.
Se face foaia cu nuca din 6 oua, ce se bat separat albusurile cu zahar, se adauga galbenusurile, 3 linguri de faina si nuca macinata si se toarna peste blatul cu visine.
Se coace 35-40 minute. Crema Se fierbe cafeaua cu zaharul si faina si galbenusurile pana se ingroasa.
Cand se raceste se amesteca cu un pachet de margarina si se toarna peste prajitura. Deasupra se rade ciocolata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii