Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga 250 gr. zahar si se bat in continuare. Se amesteca cu galbenusurile
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga 250 gr. zahar si se bat in continuare. Se amesteca cu galbenusurile frecate cu putina sare, apoi se pune faina si o esenta de vanilie. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu putin ulei si faina. Se lasa la foc potrivit cca. 20 min. Dupa ce se scoate tava de la cuptor se prepara zaharul caramel din 375 gr. zahar(sau o cana si jumatate de ceai), care se toarna pe aluat. Se lasa sa se raceasca si abia apoi se pune crema de vanilie preparata dupa indicatiile de pe pachet, la care se adauga coaja si zeama de la o lamiie si 2 fiole esenta vanilie.
Se recomanda ca aceasta prajitura sa se prepare cu o zi inainte de a fi servita (pentru ca zaharul caramel sa aiba timp sa se topeasca si sa intre in aluat). Se rade ciocolata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii