Prajitura cu crema de nuci

Prajitura cu crema de nuci este absolut delicioasa! O prajitura cu blat simplu si pufos, crema de nuci delicioasa si aromata. O combinatie perfecta pentru o prajitura deloc greu de preparat!

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu crema de nuci

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 8 linguri faina
  • Crema:
  • 100 g unt
  • 1 cana nuci macinate
  • 1 esenta de rom
  • 1/2 cana cu zahar farin
  • 2-3 linguri cacao
  • 50 g ciocolata simpla
  • 1-2 linguri cu zeama de lamaie
  • 1-2 linguri lapte

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca usor. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se coace 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala. Se obtin doua foi.

Prima se aseaza pe un platou si se insiropeaza usor cu sirop de lamaie iar cea de a doua se faramiteaza si se foloseste la crema.

Crema:

Se bate untul cu zaharul, se adauga nucile, esenta, cacaua, ciocolata rasa, zeama de lamaie, blatul faramitat si laptele. Se amesteca bine. Pasta rezultata se intinde peste blatul insiropat.

Deasupra se presara nuca de cocos si ciocolata rasa. Se lasa la rece cateva ore apoi se taie in romburi.

Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights


Prajitura cu crema de nuci se serveste de la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cirese
1
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
3
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
5
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia