Zaharul se pune la caramelizat, se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul. Se lasa apoi la racit. Se adauga oul, amoniacul, uleiul si
Zaharul se pune la caramelizat, se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul. Se lasa apoi la racit. Se adauga oul, amoniacul, uleiul si faina cat cuprinde. Se coc patru foi din aceasta compozitie. Cat se coc foile, se prepara crema. Nuca macinata se amesteca bine cu zaharul, smantana si zaharul vanilat. Se lasa la foc mic pana se obtine o crema de consistenta. Cu aceasta crema se umplu foile.
Prajitura se tine la rece pana la servire.
Alte retete de dulciuri:
Tiramisu Ciocolata de casa Prajituri delicioase
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniUsor, spumos, gustos!
Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Comentarii