Prajitura cu crema de lapte si cocos este absolut deliciosa. Blatul pufos se potriveste perfect cu crema de lapte cu aroma intensa de cocos.
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, , faina si praful de copt.
Blatul il punem intr-o tava mai mica, in care am pus hartie pentru copt si il punem la cuptor timp de 30 de minute.
Crema:
Laptele il fierbem cu 100 g nuca de cocos, apoi il strecuram.
Amestecam 100 ml de lapte cu zaharul, cacaoa si amidonul de porumb. Restul de la pte, 570 ml il punem intr-o cratita, adaugam ciocolata cu crema de cocos pe care o rupem bucatele si incalzim la foc mic pana da in clocot. Apoi adaugam amestecul de amidon si amestecam continuu pana cand crema se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat adaugam nuca de cocos in crema si lasam sa se raceasca.
Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, apoi adaugam pe rand crema de lapte.
Blatul il taiem in 2 sau in 3 (in cate putem). Eu l-am taiat in 2, umplem prajitura cu crema de lapte.
Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu uleiul la bain marie, apoi o intindem repede peste prajitura. Am ornat prajitura cu ciocolata alba cu cocos, cu putina crema pe care am lasat-o si nuca de cocos.
Prajitura se pune in frigider.
Pofta buna!
Aceasta reteta de prajitura a fost propusa de: http://retetealina.blogspot.ro/
Pastrati prajitura cu crema de lapte si cocos la frigider pana in momentul servirii.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii