Untul moale se freaca impreuna cu zaharul farin, apoi se adauga smantana, putina sare, un ou intreh si faina. Aluatul obtinut se lasa sa se odihneasca
Untul moale se freaca impreuna cu zaharul farin, apoi se adauga smantana, putina sare, un ou intreh si faina. Aluatul obtinut se lasa sa se odihneascam dupa care se imparte in patru. Se intind foi groase de 1 cm care se coc pe rand. Separat se prepara o crema. Se fierbe laptele, apoi se lasa la racit. In acest timp se freaca untul cu zaharul si faina. Se toarna laptele cald si se amesteca bine, apoi se stoarce zeama de lamaie si se adauga coaja rasa de la lamaie. Se amesteca pe foc, pana la omogenizare, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit. Se ung foile de aluat cu crema si se asaza una peste alta. Dupa ce foile s-au inmuiat, se taie prajitura in diferite forme geometrice.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu branza Prajitura alba ca zapada Tarta cu fructe
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniUsor, spumos, gustos!
Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Comentarii