Perfecta pentru zilele de vara si nu numai. Este racoroasa, delicioasa, se face foarte usor si nici nu va trebuie prea multe ingrediente.
Scoatem piersicile din compot (pastram 2-3 jumatati deoparte pentru a orna prajitura) si le pasam. Peste ele adaugam iaurtul si zaharul pudra si amestecam pana la omogenizare. Punem zahar atat cat ne place de dulce. Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa rece. O lasam la hidratat aprox. 10 minute. Intr-un ibric punem cateva linguri de compot si punem ibricul pe foc mic pana cand compotul se incalzeste. Dam deoparte si adaugam gelatina, apoi amestecam pana cand aceasta se dizolva complet. Lasam cateva minute la racit, apoi o amestecam cu crema de iaurt si piersici. Tapetam o tava de chec (tava mea este de 32x10) cu folie alimentara. In compotul ramas vom inmuia biscuitii. Turnam in tava 1/2 din cantitatea de crema, acoperim cu 2 straturi de biscuiti inmuiati in compot, continuam cu restul de crema si inca 2 straturi de biscuiti inmuiati in compot. Dam tava la frigider pentru 2-3 ore, apoi rasturnam prajitura pe un platou si o ornam cu felii de piersici. Pentru a grabi procesul de racire, eu am dat tava la congelator pentru 30 de minute, apoi inca 1 ora la frigider. Se pastreaza la frigider.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii