Untul se freaca spuma impreuna cu un pahar de zahar tos. Se adauga un praf de sare, galbenusurile, apoi albusurile batute spuma, coaja rasa de lamaie
Untul se freaca spuma impreuna cu un pahar de zahar tos. Se adauga un praf de sare, galbenusurile, apoi albusurile batute spuma, coaja rasa de lamaie si faina cernuta proaspat. Se amesteca totul bine si se adauga praful de copt cu zeama de lamaie. Aluatul se lasa in repaus, apoi se imparte in doua si se intinde o foaie groasa de 1 cm. Se pune intr-o tava unsa si tapetata. Aluatul ramas se amesteca cu o lingura de cacao ca sa se coloreze, apoi se pune peste cel din tava. Prajitura se lasa la copt pana se rumeneste. Apoi se scoate si se acopera cu o glazura de cacao, facuta dintr-u siropr din apa si zahar, amestecat cu cacao. Dupa ce s-a racit, prajitura se taie in diferite forme.
Se serveste cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Galuste prune
Tarta cu mere si crema de vanilie
Cozonac moldovenesc
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniUsor, spumos, gustos!
Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Comentarii