Prajitura cu crema de cacao si frisca

Untul se freaca spuma impreuna cu un pahar de zahar tos. Se adauga un praf de sare, galbenusurile, apoi albusurile batute spuma, coaja rasa de lamaie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 100 gr de unt
  • 100 gr zahar tos
  • 2 oua
  • 300 gr faina
  • sare
  • 1 jumatate praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • 3 linguri de cacao
  • 1 pahar de zahar tos
  • vanilie
  • frisca

Mod de preparare

Untul se freaca spuma impreuna cu un pahar de zahar tos. Se adauga un praf de sare, galbenusurile, apoi albusurile batute spuma, coaja rasa de lamaie si faina cernuta proaspat. Se amesteca totul bine si se adauga praful de copt cu zeama de lamaie. Aluatul se lasa in repaus, apoi se imparte in doua si se intinde o foaie groasa de 1 cm. Se pune intr-o tava unsa si tapetata. Aluatul ramas se amesteca cu o lingura de cacao ca sa se coloreze, apoi se pune peste cel din tava. Prajitura se lasa la copt pana se rumeneste. Apoi se scoate si se acopera cu o glazura de cacao, facuta dintr-u siropr din apa si zahar, amestecat cu cacao. Dupa ce s-a racit, prajitura se taie in diferite forme.
Se serveste cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Galuste prune

Tarta cu mere si crema de vanilie

Cozonac moldovenesc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
3
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
4
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
5
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia