Prajitura cu crema de branza si zmeura

• in bolul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum, cu ajutorul telurilor duble, mixati albusurile cu un praf de sare

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de branza si zmeura

Ingrediente

  • Blat:
  • oua 3 buc
  • zahar 100 g
  • ulei 2 linguri
  • faina 100 g
  • praf de copt 1 lingurita
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie 1 lingurita
  • coaja rasa de lamaie 1 lingurita
  • Crema:
  • crema de branza 200 g
  • frisca lichida 200 ml
  • zahar pudra 4 linguri
  • unt moale 50 g
  • scortisoara 1 lingurita
  • Topping:
  • zmeura 600 g
  • jeleu 1 plic

Mod de preparare

• in bolul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum, cu ajutorul telurilor duble, mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea
• amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, apoi amestecati-le cu bezeaua
• incorporati usor, cu o spatula, de jos in sus
• amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin in compozitia de mai sus
• la final adaugati coaja rasa de lamaie
• tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnati compozitia, apoi coaceti in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute (faceti testul cu scobitoarea)
• lasati blatul la racit si preparati crema
• tot in bolul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum mixati untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati crema de branza si scortisoara
• mixati frisca si amestecati-o apoi cu crema de branza, omogenizand usor, cu o spatula
• puneti crema peste blatul racit si lasati la frigider 30 de minute
• la final puneti peste crema zmeura si pregatiti jeleul, pe care il turnati apoi deasupra
• lasati prajitura la frigider 30 de minute inainte de servire.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Cozonac pufos cu aluat oparit
1
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
4
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Tort Vis de ciocolata
Bucataras.RO

Tort Vis de ciocolata

Imi doream de mult sa intru in clubul select al cofetareselor. Sa nu credeti ca m-am inscris la "Bakeoff"!...

Tort Vis de ciocolata
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala