Aceasta reteta de prajitura cu crema de ananas este fina, delicata, iar daca alegeti sa o preparati intr-o forma de inima e perfecta pentru Valentine's de exemplu, sau pur si simplu pentru cineva drag.
Incepem cu prepararea blatului:
Se freaca untul cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile pana obtinem un amestec cremos, si zaharul nu se mai simte. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, si se adauga la amestecul de galbenusuri. Faina amestacata cu cocosul si cu praful de copt o adaugam tot cate putin. Amestecam bine dupa care turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 30 de minute.
Prepararea cremei de ananas:
Curatam ananasul, taiem bucatele peste care punem zaharul. Bagam mixerul batz de 2-3 ori in ananas, si-l dam la fiert (foc iute) impreuna cu 2 felii de lamaie, vreo 10 minute. Indepartam lamaia, lasam la racit si luam 3-4 linguri deoparte. Restul de ananas ramas il amestecam cu quark-ul.
Gelatina hidratata o amestecam in cele 3-4 linguri de ananas ramas incalzit, adaugam putin din amestecul de quark (pentru omogenizare), dupa care adaugam toata gelatina in amestecul de branza.
Blatul prajiturii il taiem in doua dupa ce s-a racit, umplem cu crema - dar pastram cateva linguri pentru decor.
Dam la rece si prajitura si crema ramasa, ca sa se aseze. Apoi intindem restul de crema pe margini, "imbracam" in fulgi de migdale, pudram cu zahar si decoram cu ce fructe dorim (zmeura si menta in cazul meu).
Reteta de prajitura cu crema de ananas a fost propusa de Maya pe forum culinar.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii