Prajitura cu crema cappuccino si frisca

Se separa apoi cele 7 oua si se bate albusele spuma tare. Se adauga zaharul si se bate in continuare apoi se toarna galbenusele peste albuse si se bat

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7oua
  • 150 gr. zahar
  • 150 gr. faina + 1plic praf de copt
  • 2 plicuri cappuccino (un plic are 12
  • 5 gr.)
  • 50 gr. nuci macinate
  • Crema
  • 3 oua
  • 225 gr. zahar
  • 5 plicuri cappuccino
  • 1 pachet de 250 gr. margarina
  • 2 plicuri frisca vegetala
  • 35 0ml lapte
  • o tava 32x40cm

Mod de preparare

Se separa apoi cele 7 oua si se bate albusele spuma tare. Se adauga zaharul si se bate in continuare apoi se toarna galbenusele peste albuse si se bate usor.

Intr-un castronel se amesteca faina cu praful de copt si cappuccino. La final se incorporeaza si acest amestec si nuca -o parte macinata o parte taiata. Se toarna compozitia rezultata in tava pragatita cu hartie de copt si se coace la foc potrivit vreo 40 min.Se incearca cu scobitoarea pina va iesi curata. Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema: ouale intregi si zaharul se pun intr-un castron si apoi pe o cratita cu apa, se freaca pe foc moderat cateva minute apoi se torna cantitatea de cappuccino, se continua sa se amestece inca 15-20 minute pina avem o crema destul de groasa. Se lasa crema sa se raceasca complet si se amesteca apoi cu untul frecat spuma.

Blatul se insiropeaza putin cu apa + rom si se pune crema. Se bate frisca cu laptele rece si se intinde peste crema. Dupa ce a stat la frigider 2-3 ore se poate taia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei
Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Baba Ganoush -salata de vinete  arabeasca
Bucataras.RO

Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca

O alternativa la salata de vinete

Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala