Este una din retelele mele favorite.
Separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine isi dubleaza volumul apoi adaugi uleiul mai mixezi putin si apoi agaugi laptele si faina si le mixezi in continuare pana se amesteca toate bine. La urma pui praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie sau otet. Albusurile se bat spuma cu praful de sare pana se intaresc si apoi se amesteca cu compozitia obtinuta de mai sus.Compozitia se imparte in doua in una pui cacao si cealalta ramane asa galbena.Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina pui compozitia cu cacao si apoi cea galbena invatind cu o lingura in ambele compozitii pana devine asa cu dungi, sa zicem(sau pui alternativ o lingura din compozitia galbena si una din cea maro).La urma pui ciresele fara samburi si o lasi la cuptor cam.25-30 minute. Dupa ce se raceste o pudrezi cu zahar pudra. Este o prajitura foarte usoara si rapida si chiar foarte gustoasa.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii