Biscuitii macintati se amesteca impreuna cu 70 gr de unt topit. Se pune compozitia intr-un vas, presand-o usor, apoi se da vasul la frigider. Ciocola
Biscuitii macintati se amesteca impreuna cu 70 gr de unt topit. Se pune compozitia intr-un vas, presand-o usor, apoi se da vasul la frigider. Ciocolata se topeste pe baie de aburi, impreuna cu frisca si se lasa putin la racit. Se toarna sosul de ciocolata peste biscuiti. Separat, se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga amidonul si se toarna, putin cate putin, laptele. Se lasa vasul pe foc mic, adaugand batonul de vanilie, taiat in jumatate, pe lungime. Gelatina inmuiata in apa rece se adauga in crema fierbinte. Se scoate apoi batonul de vanilie si se lasa crema sa se raceasca. Crema se toarna peste ciocolata si se pune apoi vasul la rece pentru 4-5 ore.
Prajitura se serveste presarata cu cacao.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Ciocolata de casa
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniUsor, spumos, gustos!
Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Comentarii