In primul rand vreau sa subliniez ca daca veti presta reteta de prajitura cu ciocolata si crema de lapte intr-o tava mai mare decat a mea va iesi ceva mai subtire, implicit mai apropiata de aspectul prajiturii Kinder. Prajitura cu ciocolata si crema de lapte este delicioasa, adorata de copii.
In primul rand vreau sa subliniez ca daca o veti presta intr-o tava mai mare decat a mea va iesi ceva mai subtire, implicit mai apropiata de aspectul prajiturii originale de la Kinder. Sau, se pot reduce ingredientele.
1. Pentru blat: se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina, praful de copt, cacao si grisul (in cazul meu pesmetul). Mixati usor... adaugati usor laptele si uleiul, adaugati mierea. Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare.
2. Se coc doua foi, una, zice ea, pe hartie de copt, in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade. Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia.
3. Intre timp se prepara GLAZURA 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe.
4. Se da de o parte sa se racoreasca.
5. Se mixeaza frisca pe viteza mare pana sta bat. Se adauga gelatina instant fix, pe care eu nu stiu de unde sa o iau, caz in care recurg la varianta a doua - 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele (in cazul meu lapte condensat), mierea, esenta si mixam iara bine. Rezulta o crema tare
6. Intre timp foile s-au racorit si trecem la asamblarea prajiturii:
pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine, ajutandu-ne, la nevoie, de un cutit umed cu lama lunga. Peste crema se pune glazura preparata, pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute, doar cat sa se intareasca glazura
7. Intre timp se prepara glazura 2, identic ca si prima, din toate ingredientele specificate.
8. Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune, lingura cu lingura, restul de crema, niveland foarte bine suprafata.
9. Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia in sus, apasam usor pe toata suprafat hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi indepartam hartia.
Suprafata prajiturii se glaseaza cu glazura 2 si se da din nou la congelator pana la intarirea acesteia. Prajitura cu ciocolata si crema de lapte se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte. Este o prajitura delicioasa ce seamana cu batoanele Kinder.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAm pregatit in acest week-end o reteta ce a primit foarte multe laude si a fost apreciata mai mult decat ma asteptam: niste...
Pulpe de rata cu ciuperci brune si smantana la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Comentarii