Prajitura cu ciocolata si crema de lapte

In primul rand vreau sa subliniez ca daca veti presta reteta de prajitura cu ciocolata si crema de lapte intr-o tava mai mare decat a mea va iesi ceva mai subtire, implicit mai apropiata de aspectul prajiturii Kinder. Prajitura cu ciocolata si crema de lapte este delicioasa, adorata de copii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu ciocolata si crema de lapte

Ingrediente

  • FOI:
  • 10 oua; 200 grame zahar; 2 pachetele de zahar vanilat; 5 linguri pline cu gris pentru bebe - eu nu am avut asa ceva
  • presupun ca e vorba de gris instant pentru bebelusi
  • asa ca am pus; 5 linguri de pesmet alb fin; 5 linguri pline de faina; 5 linguri pline de cacao amara; 5 linguri de miere (de salcam); 1
  • 5 pac. de praf de copt; 1 praf de sare; 50 ml lapte; 270 ml ulei;
  • GLAZURA 1 (PESTE CREMA):
  • 120 grame ciocolata de menaj; 70 de grame de unt; 1 lingura de apa; 2 linguri de ulei;
  • GLAZURA 2 (PENTRU FINISAREA PRAJITURII):
  • 220 de grame de ciocolata de menaj; 100 grame de unt; 3 linguri de ulei; 1 lingura de apa; 1 lingura zahar praf; 700 mililitri de smantana dulce 1 pachetel de gelatina instant sau 2 pachetele de intaritor de frisca 3 linguri de lapte (eu am fol

Mod de preparare

In primul rand vreau sa subliniez ca daca o veti presta intr-o tava mai mare decat a mea va iesi ceva mai subtire, implicit mai apropiata de aspectul prajiturii originale de la Kinder. Sau, se pot reduce ingredientele.

1. Pentru blat: se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina, praful de copt, cacao si grisul (in cazul meu pesmetul). Mixati usor... adaugati usor laptele si uleiul, adaugati mierea. Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare.

2. Se coc doua foi, una, zice ea, pe hartie de copt, in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade. Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia.

3. Intre timp se prepara GLAZURA 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe.

4. Se da de o parte sa se racoreasca.

5. Se mixeaza frisca pe viteza mare pana sta bat. Se adauga gelatina instant fix, pe care eu nu stiu de unde sa o iau, caz in care recurg la varianta a doua - 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele (in cazul meu lapte condensat), mierea, esenta si mixam iara bine. Rezulta o crema tare

6. Intre timp foile s-au racorit si trecem la asamblarea prajiturii:

pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine, ajutandu-ne, la nevoie, de un cutit umed cu lama lunga. Peste crema se pune glazura preparata, pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute, doar cat sa se intareasca glazura

7. Intre timp se prepara glazura 2, identic ca si prima, din toate ingredientele specificate.

8. Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune, lingura cu lingura, restul de crema, niveland foarte bine suprafata.

9. Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia in sus, apasam usor pe toata suprafat hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi indepartam hartia.


Suprafata prajiturii se glaseaza cu glazura 2 si se da din nou la congelator pana la intarirea acesteia. Prajitura cu ciocolata si crema de lapte se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte. Este o prajitura delicioasa ce seamana cu batoanele Kinder.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia