Prajitura cu ciocolata, frisca si batoane

Pentru cele trei foi de blat se se mixeaza ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit si se omogenizeaza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu ciocolata, frisca si batoane

Ingrediente

  • Blat(3 foi):
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei(unt topit)
  • 3-4 linguri cacao
  • 10 g praf de copt
  • Crema ganche:
  • 200 g ciocolata neagra(milka)
  • 250 ml frisca lichida(eu folosesc meggle pentru ca este foarte buna in comparatie cu hulala
  • care aici am folosit-o pt ca mai aveam in cutie
  • dar nu o recomand deloc)
  • Crema de frisca cu mars:
  • 200 ml frisca
  • 5 g gelatina
  • 3 batoane mars
  • 50 g ciocolata rasa
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura unt
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • rom

Mod de preparare

Pentru cele trei foi de blat se se mixeaza ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu fraful de copt si cacao si se amesteca bine avand grija sa nu se formeze cocoloase. Aluatul se imparte in 3 parti egale si se coc 3 foi intr-o tava dreptunghiulara(aprox22/33), tapetata cu hartie de copt,pana trec testul scobitorii. Se scot din tava si se lasa la racit.

Crema ganche:200 ml frisca se amesteca cu 200 g ciocolata si se pun pe foc mic pana se topeste ciocolata (dar nu trebuie sa fiarba).Ciocolata topita se transfera intr-un alt vas si se da la frigider 2-3 h. Dupa acest timp se mixeaza pana se transforma intr-o crema.50 ml frisca se bat spuma tare si se incorporeaza cu grija in crema de ciocolata. Se da la frigider.

Crema de frisca cu mars:gelatina se pune intr-o ceasca si se pune peste ea 2 linguri de apa si se amesteca.Se lasa 10 min la hidratat. Frisca se bate spuma tare si pestea ea se adauga in fir subtire gelatina dizolvata cateva secunde la microunde sau pe bain marie. Se mixeaza pana se incorporeaza gelatina. Batoanele mars se taie cubulete si se amesteca cu frisca batuta si ciocolata rasa. Se da la frgider.

Siropul:apa si zaharul se fierb pana ce acesta se topeste.Cand s-a racorit putin se pune romul.

Asamblare: pe un platou/tava se pune una din foi,se insiropeaza foarte putin, se intinde crema ganche, se acopera cu cea de-a doua foaie de blat,se insiropeaza la fel de putin, se intinde crema de frisca avand grija sa fie peste tot cubulete de mars si se acopera cu ultima foaie insiropata.

Se lasa la frigider 2-3 h sau peste noapte. Dupa ce s-au intarit cremele se prepara glazura: ciocolata se amesteca cu laptele si untul si se pune pe bain marie pana este complet topita.Cand s-a racorit se toarna peste prajitura in strat uniform.


Se da la rece pana se intareste glazura,apoi se poate proportiona. Am decorat cu bombonele de ciocolata.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia