Incalzim cuptorul la 140°C. Se unge o forma de prajitura adanca de 23cm si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se pun intr-o cratita margarina, cio
Incalzim cuptorul la 140°C.
Se unge o forma de prajitura adanca de 23cm si se tapeteaza cu hartie pentru copt.
Se pun intr-o cratita margarina, ciocolata alba si esenta de vanilie si se incalzesc. Se amesteca usor pana se topesc.
Intr-un bol mare se pun faina, bicarbonatul, zaharul si un strop de sare, apoi se adauga ingredientele topite si ouale, continuand sa se amestece pana la omogenizare. Se toarna aluatul intr-o cratita si se lasa la copt aprox. o ora, sau pana capata o culoare aurie, iar scobitoarea cu care se incearca iese curata.
Se lasa la racorit in forma.
Odata racita, prajitura poate fi infasurata in folie alimentara si congelata pana la o luna.
Pentru glazura:
Amestecam crema de branza, margarina si zaharul pana se omogenizeaza.
Se incorporeaza majoritatea alunelor, iar restul se presara pe prajitura.
Alte retete culinare
Tort negresa cu banane
Tort cu ciocolata alba
Pasca fara aluat
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAceste plăcinte cu mere sunt delicioase, se fac super ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente. Le poți savura...
Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Comentarii