Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, rom, ciocolata topita, unt si pesmet.
Se freaca untul, zaharul si galbenusurile adaugate unul cate unul, pana se obtine o crema ; se toarna romul si ciocolata topita (trebuie sa fie calduta), apoi se adauga pesmetul si se amesteca bine. La sfarsit se pun incet cele 6 albusuri batute spuma. Se unge o tava cu unt, se pune compozitia si se coace la foc potrivit. Cand s-a racat, se taie in trei parti egale pe lungul tavii. Cele trei fasii obtinute se ung cu frisca sau cu o crema, dupa gust. Se aseaza una peste alta.
Se taie bucati dreptunghiulare.
Alte retete recomandate:
Prajitura Kardinal
Prajitura cu branza si cacao
Prajitura cu mac
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniClatite pufoase reteta Sper sa va placa ideea, de gust nu mai vorbesc. Sunt delicioase!
Clatite pufoase reteta, cu cacao, mascarpone si caramelIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii