Se sfarama ciocolata, se adauga untul si se fierbe in bain-marie, la foc mic, pana cand ciocolata este complet topita. Apoi se ia vasul de pe foc, pas
Se sfarama ciocolata, se adauga untul si se fierbe in bain-marie, la foc mic, pana cand ciocolata este complet topita. Apoi se ia vasul de pe foc, pastrandu-se la cald. Separat, se bat galbenusurile cu 2 linguri de zahar, pana devin spumoase, apoi se toarna peste ciocolata topita. Se bat spuma albusurile, in care s-a presarat un praf de sare. Treptat, se incorporeaza zaharul ramas si se adauga amestecul de ciocolata. Se toarna compozitia intr-o forma lunga (12 x 28 cm) se pune la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 de minute. Dupa ce se racoreste, se pune la frigider 2-3 ore.
Se serveste taiata batonase peste care s-a presarat cacao. Prajitura se poate garnisi cu fulgi de nuca de cocos, care ii dau un aspect placut si o aroma speciala.
Alte retete de dulciuri:
Cremsnit
Prajitura Negresa
Prajitura alba ca zapada
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...
Paste integrale cu legume
Comentarii