Prajitura cu ciocolata

Se unge forma de copt cu unt dupa care se presara cu faina. Apoi se cantaresc ingredientele necesare. Se bate o spuma din 9 dg unt si 12 dg zahar brun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 9 dg unt
  • 12 dg zahar brun
  • 14 dg nuci
  • 2 linguri de cacao sau 8 dg de ciocolata topita
  • 4 albusuri de ou
  • un praf de sare
  • 6 dg faina

Mod de preparare

Se unge forma de copt cu unt dupa care se presara cu faina. Apoi se cantaresc ingredientele necesare. Se bate o spuma din 9 dg unt si 12 dg zahar brun, la care se adauga 14 dg nuci macinate, 2 linguri de cacao sau 8 dg de ciocolata topita. Ciocolata se topeste in cuptorul cu microunde, insa cu atentia sporita deoarece daca se incalzeste prea tare „se cristalizeaza”. Se porneste cuptorul, se alege o temperatura de 180 de grade Celsius, dupa care se bate o spuma tare din cele 4 albusuri si un varf de sare. La aluatul cu cacao se adauga cu grija spuma, gradual faina, trecand-o usor prin strecuratoare, iar apoi se amesteca incet. Aluatul se toarna in formele pregatite, se intinde si se coace la foc potrivit timp 5 minute, pana se solidifica, iar apoi la foc redus aproximativ 30 de minute. Din ingredientele de mai sus se obtin aproximativ 15 felii de prajitura
Alte retete prajituri recomandate

Tot cu mere coapte

Torturi nunta

Prajitura cu piersici

Cremsnit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Paste integrale cu legume
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide