Prajitura cu cartofi

Se fierb cartofii, se storc de apa, apoi se pregatesc ca pentru piure. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga cele 8 linguri de zahar, apoi u

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi: 3 cartofi
  • 8 linguri zahar
  • 150 gr. untura sau margarina
  • 12 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonat stins
  • coaja de la o lamiie
  • 3 linguri cacao
  • Pentru umplutura: gem de prune
  • cam 400 gr si 400 gr. nuca macinata
  • Pentru glazura: 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita margarina

Mod de preparare

Se fierb cartofii, se storc de apa, apoi se pregatesc ca pentru piure. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga cele 8 linguri de zahar, apoi untura sau margarina, bicarbonatul, faina si la urma caja de lamiie rasa. Se framinta bine, apoi se imparte in trei parti egale, 2 parti ramin albe si in una puneti cele 3 linguri de cacao, apoi se framinta pina se omogenizeaza. Se face prima foaie alba, peste care se pune dupa gust, gem, apoi nuca macinata, apoi se face foaia neagra si se repeta operatiunea cu gemul si nuca, apoi foaia alba. Se da la cuptor la foc mijlociu 45 min. In ultimele 3 min se pregateste glazura, punindu-se la fiert intr-un vas mai mic, ibric, cele 3 linguri de apa cu zaharul, apoi cele 2 linguri cacao, uleiul, se fierb 3 min si dupa ce se ia de pe foc, se adauga lingurita de margarina, se amesteca bine, si se intinde peste prajitura calda. Se poate pune nuca macinata si peste glazura, dar de obicei daca este intinsa repede si frumos arata ca o oglinda, lucioasa... Atentie, chiar daca va place mult gustul acrisor al gemului, nu puneti in strat gros, ca nu cumva sa inmoaie foaia, cu nuca nu-i problema!
Se serveste la o cafea, taiata frumos in orice forma preferati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Desert Pavlova cu mascarpone si fructe
Bucataras.RO

Desert Pavlova cu mascarpone si fructe

In primul rand mi-a facut Cleme pofta cu minipavlovele ei, in al doilea rand aveam prea multe albusuri la congelator asa ca...

Desert Pavlova cu mascarpone si fructe
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide