Cernem faina si cacao impreuna intr-un bol. Apoi ne apucam de oua Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu cele 8 linguri de apa si
Cernem faina si cacao impreuna intr-un bol. Apoi ne apucam de oua
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu cele 8 linguri de apa si 12 de zahar.
Galbensurile se amesteca cu praful de copt si se adauga la spuma batuta tare.
Se omogenizeaza, apoi se adauga si faina amestecata cu cacao.
Se omogenizeaza si se pune la copt in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Cand e gata coapta ( cautam cu scobitoarea) se scoate din tava si se lasa la racit.
Apoi il sectionam pe lung in doua. Ca sa avem doua foi.
Se bate frisca spuma tare cu 200 de grame de zahar si intaritorul, restul de zahar se toarna peste capsunile taiati bucatele si se lasa deoparte. Se scot cam 2 linguri de frisca pentru ornare.
Apoi peste frisca batuta se adauga branza de vaca. Si se omogenizeaza foarte bine.
Si se imparte in 3 boluri. In una dintre ele se adauga galbenusurile, in a doua capsunii peste care am pus zahar, dar stoarse de siropul lasat si in al treilea menta. Menta se adauga putin cate putin si se amesteca bine bine, ca sa nu se lipeasca una de alta. Toate se omogenizeaza bine, dar separat.
Dupa ce am sectionat blatul se aplica peste el pentru insiropare siropul scurs de pe capsuni. Apoi se aplica crema cu galbenusurile.
Peste el vine cel cu capsuni. Iar la final cel cu menta.
Iar deasupra punem foaia/ felia de blat. Pe care-l acoperim cu glazura Kinder Pinguin.
Se pune la rece pentru cam 1 ora. Apoi se felieaza cu un cutit tinut in apa fierbinte si se orneaza cu frisca si capsuni feliute.
Alte prajituri recomandate
Prajitura cu visine
Tarta cu visine
Tiramisu
Prajitura cu caise
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFrumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Comentarii