Buna si racoritoare!
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Ciresele fara samburi se amesteca cu o lingura de zahar. Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in jumatati sau sferturi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Se adauga fructele si se incorporeaza in aluat. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca. Sirop: Se caramelizeaza zaharul, mestecand continuu, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa aceea, se lasa sa se raceasca. Crema: Se rupe ciocolata in bucatele, se pune intr-un craticior, apoi se adauga frisca lichida. Se pune craticiorul la foc si se amesteca ingredientele pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera compozitia intr-un vas de plastic, se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se introduce la congelator pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp, se scoate vasul din congelator si se mixeaza compozitia, adaugand si restul de frisca rece. Jeleu: Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb impreuna cu zaharul pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se maruntesc la robotul de bucatarie. Se pune o cratita cu apa la foc. Se hidrateaza gelatina cu apa rece intr-un castron, iar dupa ce se solidifica, se pune castronul in apa calda pana cand se dizolva. Gelatina se amesteca apoi cu jeleul de capsuni. Asamblare: Peste blatul rece se toarna siropul rece. Se adauga crema cu ciocolata alba, apoi se pun cirese (spalate si cu samburele scos) pe marginea prajiturii. Se taie cateva capsuni in bucati mici si se pun peste restul cremei, apoi se adauga jeleul de capsuni. In mijloc se formeaza o floare din jumatati de capsuni, apoi se mai adauga 6 cirese cu tot cu codita de jur-imprejurul florii.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafidePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii