Prajitura cu capsune si lamaie

Prajitura cu capsuni este o reteta cu un gust desavarsit. Lamaile si pireul de fructe va da un gust aerat si racoros. Ingrediente neceare: faina, capsuni, oua.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu capsune si lamaie

Ingrediente

  • Blat de tarta:
  • 115 gr. unt - la temperatura camerei
  • 160 gr. faina; 50 gr. zahar
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • sucul de la 2 lamai
  • 2-3 lingurite de coaja rasa
  • 125 ml piure capsune date la blender pasate (asta inseamna cam 200 gr. de capsune)
  • 4 oua
  • 230 gr. zahar
  • 30 gr. faina 1/2 plic praf de copt 1 praf sare

Mod de preparare

O surpriza pe placul tuturor: prajitura cu capsuni. Cum preparam blatul pentru tarta:

Facem un aluat din unt frecat cu zahar peste care punem faina si sarea. Mixam la cea mai mica viteza a mixerului pana cand obtinem un aluat sfaramicios. Formam o bila cu mana si imediat pregatim tava de 21x33, mai exact o ungem cu putin unt.  Intindem aluatul in forma. Se pune tava in cuptor vreme de 15-17 minute pana cand se desprind marginile. Avantajul crustei este ca nu trebuie sa asteptam sa se raceasca pentru a turna compozitia. In timp ce aluatul se coace facem umplutura pentru prajitura:

Pasam capsunele apoi adaugam zaharul, sucul celor 2 lamai si coaja, cele 4 oua, faina, praf de copt si sare. Turnam umplutura peste blat si bagam la cuptor timp de maximum 26 de minute. Trebuie sa se faca o crusta deasupra datorita zaharului. Se lasa la racit la temperatura camerei, apoi se pastreaza in frigider. Se taie numai dupa ce s-a racit si folosim un cutit cu lama umezita


Pofta buna! Reteta Prajiturea racoritoare cu capsune si lamaie propusa de diamond.  Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete cu capsuni:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu smantana
1
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
2
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
3
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
4
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase
Bucataras.RO

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

Cornulețele sunt nelipsite din meniul de sărbători și fac deliciul celor care le savurează. Există diverse rețete de...

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide