Se bat foarte bine cele 6 albuse dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare foarte bine, se adauga galbenusurilese amesteca cu telul, se ada
Se bat foarte bine cele 6 albuse dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare foarte bine, se adauga galbenusurilese amesteca cu telul, se adauga uleiul treptat care a fost masurat si pregatit separat (ca si celelalte ingrendiente)se amesteca cu telul,laptele se adauga si el treptat si se amesteca tot cu telul la sfirsit se adauga faina; lingura pentru toate cantitatile trebuie sa fie mare, lingura de faina trebuie sa fie plina cu virf.
Tava se tapeteaza cu ulei si faina sau se pune folie de aluminiu. Se toarna mai mult de jumatate de cantitate de aluat in tava si se pun fructele curatate de simburi daca au, peste ele se presara grisul se pune compozitia care a mai ramas si se intinde cu lingura.
Se da la cuptor incins bine dar la introducerea tavi se da la incet de tot,trebuie sa se coaca incet pentru ca va creste foarte mult si sa nu ramina cruda la mijloc din cauza fructelor.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFrumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Comentarii