Prajitura cu caise si nectar este absolut delicioasa! Cu aroma de vara a caiselor, aceasta reteta de prajitura este si foarte aspectuoasa.
1. Se prepara 2 blaturi, fiecare separat, din albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar, apoi se incorporeaza galbenusurile frecate un pic cu uleiul si esenta, la sfarsit faina cernuta.
Se toarna in tavi tapetate cu hartie pentru copt si se coace cca.20 minute la foc potrivit.
Se desprinde blatul inca cald de pe hartie, cu lama unui cutit.
2. Se aseaza primul blat in tava in care l-am copt apoi turnam crema din branza frecata un pic cu zaharul si smantana, se adauga si nectarul de caise si geletina hidratata un pic in 100 ml apap rece si apoi topita la bain marin. Se presara deasupra feliute de caise din compot, scurse bine de suc apoi se vine cu al 2 lea blat deasupra, se preseaza usor cu mana sa uniformizam suprafata apoi deasupra se repartizeaza restul caiselor scurse din compot, taiate feliute subtiri).
3. Se amesteca zeama de compot ramasa cu 2 pliculete de Tort-Gelle si apoi se dau intr-un clocot, amestecand continuu. Daca dorim o aroma a caiselor mai mare, se mai adauga in compot si un paharel de nectar de caise.
Se toarna fierbinte peste prajitura si apoi se da la rece cel putin 2 ore inante de a portiona prajiturica.
Pofta buna!
Am ales
http://shabbychicshop.ro/ceasuri/375-ceas-perete-gara.html
Servim prajitura cu caise si nectar rece.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii