Prajitura cu caise si afine

Prajitura cu caise si afine este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa cu branza de vaci.

Complexitate
redusa
Prajitura cu caise si afine

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate: 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de faina
  • un praf de sare
  • esenta
  • Crema de caise:
  • 500 g smantana
  • 150 g branza de vaci
  • 75 g zahar pudra
  • un plic de gelatina
  • un castronel de piure din caise din compot
  • 3 caise nu foarte coapte
  • maruntite.
  • Crema de afine:
  • 500 g smantana
  • 150 g branza de vaci
  • 75 g zahar pudra
  • un plic de gelatina
  • 5-6 linguri de dulceata din afine

Mod de preparare

1. Se prepara blaturi in tavi de aceiasi dimensiune din cate 5 albusuri batute cu un praf de sare,se adauga si 5 linguri de zahar,se adauga galbenusurile frecate cu uleiul,esenta si faina. Se toarna in tavi si se coace 20 min. la foc potrivit.

2. Crema de caise se pregateste mixand smantana cu branza de vaci si zaharul apoi se adauga geletina hidratata cu 100 ml apa rece apoi topita (fara a se fierbe) la bain marin si piureul obtinut prin pasarea caiselor din compot.

3. Prepararea cremei de afine se pregateste la fel,adaugandu-se la sfarsit in locul piureului de caise,dulceata de afine.

4. Se monteaza prajitura in tava in care am copt blaturile. Se aseaza primul blat, se toarna crema de caise apoi se presara pe toata suprafata ,uniform,bucatele mici de caise, se vine deasupra cu al 2 lea blat, se preseaza usor cu mana si se toarna deasupra crema de afine.

Se da prajitura cel putin 2 ore la rece apoi se taie in bucati patrate.
Pofta buna!
Produsul ales este;
http://shabbychicshop.ro/trandafir/61-veioza-trandafir-vanilia.html


Prajitura cu caise si afine se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia