Prajitura cu caise (sau alte fructe)

BLATUL: Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile cu un praf de sare si zahar. Se bat separat galbenusurile (se pot bate cu o parte din z

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-10 oua (in functie de tava si de preferinte)
  • 6-10 linguri zahar
  • 6-10 linguri faina
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie (sau portocala
  • e si mai buna)
  • caise (dupa preferinte)

Mod de preparare

BLATUL:

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile cu un praf de sare si zahar.

Se bat separat galbenusurile (se pot bate cu o parte din zahar).

Se amesteca usor cu o ligura de lemn de sus in jos, galbenusurile in spuma de albus.

(lingura se roteste foarte usor in albusuri, ca sa nu se lasa; asa se procedeaza la toate prajiturile; mama mea insista pe aceasta tehnica).

Se adauga vanilia, coaja de lamaie, faina (cu aceeasi tenica de mai sus).

Intr-o tava unsa cu ulei (unt) se toarna aluatul.

Deasupra se pun jumatati de caisa, una langa alta.

Se da la cuptor la foc potrivit. In primele 15 minute nu se deschide cuptorul. (valabil pt toate prajiturile).

Eu prefer cu mai multe caise si le indes bine una in alta.

Prajitura creste foarte mult si ele ajung cam departate cand e gata. de aceea prefer si mai putine oua, sa fie un blat mai subtire sa simt gustul la caisa.

Se poate face cu toate fructele (capsuni, cirese, visine, caise, piersici, prune-e sezonul in ro, cred ca merge si cu fructe de padure-zmeura, afine, fragi, mure, etc, dar n-am incercat).


Se poate pudra sau nu cu zahar sau chiar se poate pune frisca.

Pofta buna!

Reteta Prajitura cu caise (sau alte fructe) a fost propusa de ady pe forum www.culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Pancakes cu mere si alune
Bucataras.RO

Pancakes cu mere si alune

La micul dejun sau la cina, alaturi de o cana cu lapte, sunt perfecte! 

Pancakes cu mere si alune
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide