Prajitura cu cafea

Prajituri pentru Mosul

Portii
4
Complexitate
medie
Prajitura cu cafea

Ingrediente

  • Blat
  • 6 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1/2 praf de copt
  • Crema de cafea
  • 6 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 2 plicuri 3 in 1
  • 2 linguri cacao
  • 200 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare

Blat

Intr-un bol, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam uleiul si amestecam bine, dupa care adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol. Amestecam cu o paleta cu miscari usoare, pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca dupa care taiem blatul in 2.

Crema

Intr-o cratita, adaugam galbenusurile, faina, zaharul si amestecam adaugand treptat laptele. Punem cratita pe foc si amestecam continuu, pana ce se ingroasa ca o budinca, la final, adaugam cacaua si plicurile. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, incorporam untul treptat pe care l-am mixat inainte, gelatina hidratata si dizolvata pe baie de abur. Asezam prima foaie de blat - insiropam - adaugam crema si dam la rece 20 min, pana ce se intareste putin crema, adaugam a 2 foaie de blat insiropam si deasupra punem restul de crema ramasa. Dam la rece cateva ore, inainte sa o taiem.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce