Prajitura cu branza si ciocolata

Se da drumul la cuptor la foc mic-potrivit (150 C). Ricotta se amesteca bine cu smantana si 2/3 din zahar, se adauga coaja de portocala, Grand Marnier

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • Crema-Ricotta
  • 250g ricotta
  • 200g smantana groasa (sour cream)
  • 60g zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 linguri Grand Marnier
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 oua
  • 20g amidon
  • Crema-Ciocolata
  • 200g branza-crema la temperatura camerei
  • 100g ciocolata amaruie
  • 80ml lapte caldut
  • 1 lingurita rom
  • 2 linguri stafide inmuiate in rom
  • 2 linguri coaja de portocala si lamaie confiata taiata marunt (optional)
  • putina ciocolata rasa pt. decor

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor la foc mic-potrivit (150 C).

Ricotta se amesteca bine cu smantana si 2/3 din zahar, se adauga coaja de portocala, Grand Marnier, zeama de lamaie, 1 ou + 1 galbenus si se amesteca bine. (1)

Se adauga si amidonul cernut, se amesteca usor.

Separat se face un merengue tare din albusul ramas si restul de zahar (2) si se adauga in 2 reprize peste compozitia de branza amestecand usor de jos in sus.

Se toarna amestecul rezultat in forma de copt si aceasta se asaza in tava de la cuptor in care se toarna apoi apa clocotita. (3)

Se da la cuptor si se coace la 150 C aprox. 50 min. Daca nu s-a rumenit deasupra se mai lasa inca vreo 5-10 min. Se scoate pe gratar (4) si se lasa sa se raceasca bine dupa care se da la frigider pt. 1 ora.

Dupa ce s-a racit "da putin inapoi", nu mai e la fel de "crescuta" ca atunci cand e imediat scoasa din cuptor.

Este o "crema frageda" si daca nu este "lasata" sa se raceasca bine se va "destrama" cand va fi scoasa din forma.

Se rastoarna Crema-Ricotta racita, se spala forma, se pune o folie de plastic si se readuce Crema-Ricotta in forma in care a fost coapta cu partea rumenita in jos (deci partea care a fost deasupra). Se presara deasupra stafidele si coaja confiata. (5)

Ciocolata se topeste pe baie de apa. Branza-crema se freaca (6), se toarna cioco topita peste ea si se amesteca bine.

Se toarna apoi si laptele, putin cate putin amestecand bine de fiecare data. Se pune si romul,

Se amesteca (7) si se toarna peste Crema-Ricotta.

Se presara cioco rasa (8 ) si se da la frigider pt. cel putin 2 ore.

Dupa ce Crema-Ciocolata s-a intarit bine se scoate cu grija din forma si se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbine si sters de fiecare data.


Pofta buna!

Reteta Prajitura cu branza si ciocolata a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza gasiti aici:

Prajitura cu branza dulce de vaca,

Prajitura cu branza si vanilie,

Vargabeles(Prajitura cu branza)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia