Prajitura cu branza Rakóczi

Faina se amesteca cu praful de copt, 1 lingura de smantana si un praf de sare. Se bate un ou si jumatate din el se pune in aluat. Se framanta bine, c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 140 g faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • 60 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou intreg
  • 4 albusuri
  • 500 g branza de vaci
  • 40 g miere
  • 40 g stafide
  • 1 pachet zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Faina se amesteca cu praful de copt, 1 lingura de smantana si un praf de sare. Se bate un ou si jumatate din el se pune in aluat. Se framanta bine, ca si aluatul de beigli, sa se desprinda de mana, dar sa nu fie prea tare. Se lasa la rece un sfert de ora. Branza de vaci se macina si se amesteca cu restul de ou batut, mierea, stafidele inmuiate in prealabil, 2 linguri de smantana, vanilia si coaja de lamaie. Se intinde si se pune la copt intr-o tava emailata, cu pereti inalti, astfel incat marginile foii sa se poata indoi putin. Se coace la foc potrivit pana se rumeneste putin. Intre timp batem albusurile, cu 250 grame zahar brun, pana va fi spuma tare. Amestecul de branza se intinde pe foaia coapta, apoi peste aceasta se intinde albusul batut si se mai pune la cuptor inca o jumatate de ora, pana se coace bine, la foc mic, pentru ca albusul sa fie doar uscat, fara sa se arda. In reteta originala, deasupra placintei se taiau si niste fasii, care formau un grilaj, sub care se punea gem de piersici.

Alte prajituri simple recomandate

Prajitura caise

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia