Prajitura cu branza pentru cafea

Rezulta doua bucati. Malaxare: in cuva malaxorului se adauga 250 g faina, zaharul, drojdia si sarea. Se incalzeste sarea si untul/margarina la circa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina 1 kg
  • zahar 65 grame
  • drojdie 50 grame
  • sare 5 gr
  • apa 160 ml
  • unt sau margarina 100 gr
  • 3 oua

Mod de preparare

Rezulta doua bucati.

Malaxare: in cuva malaxorului se adauga 250 g faina, zaharul, drojdia si sarea. Se incalzeste sarea si untul/margarina la circa 50 - 55 grade C apoi se adauga treptat in cuva malaxorului; se malaxeaza 2 minute la viteza medie curatind continuu cuva malaxorului. Se adauga in continuare 2 oua si 125 g faina si se malaxeaza in continuare inca 2 minute la viteza mare, curatind cuva malaxorului. Se adauga apoi restul de faina pana se formeaza un aluat moale. Se scoate aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si se mai framanta circa 6 - 8 minute. Se acopera si se lasa la odihna circa 10 minute.


Se imparte aluatul in doua bucati.

Modelare: se intinde fiecare bucata de aluat in foaie dreptunghiulara de dimensiuni 30 x 18 cm. Apoi fiecare foaie se pune in tava unsa cu unt. Se pune umplutura de branza pe mijlocul foii in lungime. Apoi marginile foii (latura de 30 cm) se taie sub forma a 12 pranjuri cu latimea de 2,5 cm. Se aduc pranjurii alternativ peste umplutura sub un anumit unghi.

Dospire: dupa modelare se acopera tava si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, circa 30 - 45 minute.

Cu oul ramas se unge si se adauga si un topping pregatit in prealabil.


Coacere: la 190 grade C circa 30 - 35 minute. Daca este necesar se acopera cu folie in ultimile minute de coacere pentru a nu se arde.


Umplutura: intr-un vas mic se amesteca 350 g branza de vaci, 85 g zahar si un albus de ou. Se amesteca in mixer pana devine spumoasa. Se adauga 250 g curmale curatate de samburi si maruntite, 20 g faina si 15 grame coaja de lamae.


Topping: intr-un vas mic amesteca 125 g faina, 60 g zahar si 60 g unt sau margarina moale pana se aglomereaza.

Preparatul se poate congela dupa modelare, acoperit cu folie de plastic. Cand s-a intarit se scoate din tava, se ambaleaza in folie contractibila sau folie de aluminiu. Poate fi pastrata in stare congelata timp de 4 saptamani. Pentru coacere se scoate din congelator si se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei timp de 2 ore, scoasa din folie si pusa in tavi neunse.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia