Prajitura cu branza pentru cafea

Rezulta doua bucati. Malaxare: in cuva malaxorului se adauga 250 g faina, zaharul, drojdia si sarea. Se incalzeste sarea si untul/margarina la circa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina 1 kg
  • zahar 65 grame
  • drojdie 50 grame
  • sare 5 gr
  • apa 160 ml
  • unt sau margarina 100 gr
  • 3 oua

Mod de preparare

Rezulta doua bucati.

Malaxare: in cuva malaxorului se adauga 250 g faina, zaharul, drojdia si sarea. Se incalzeste sarea si untul/margarina la circa 50 - 55 grade C apoi se adauga treptat in cuva malaxorului; se malaxeaza 2 minute la viteza medie curatind continuu cuva malaxorului. Se adauga in continuare 2 oua si 125 g faina si se malaxeaza in continuare inca 2 minute la viteza mare, curatind cuva malaxorului. Se adauga apoi restul de faina pana se formeaza un aluat moale. Se scoate aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si se mai framanta circa 6 - 8 minute. Se acopera si se lasa la odihna circa 10 minute.


Se imparte aluatul in doua bucati.

Modelare: se intinde fiecare bucata de aluat in foaie dreptunghiulara de dimensiuni 30 x 18 cm. Apoi fiecare foaie se pune in tava unsa cu unt. Se pune umplutura de branza pe mijlocul foii in lungime. Apoi marginile foii (latura de 30 cm) se taie sub forma a 12 pranjuri cu latimea de 2,5 cm. Se aduc pranjurii alternativ peste umplutura sub un anumit unghi.

Dospire: dupa modelare se acopera tava si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, circa 30 - 45 minute.

Cu oul ramas se unge si se adauga si un topping pregatit in prealabil.


Coacere: la 190 grade C circa 30 - 35 minute. Daca este necesar se acopera cu folie in ultimile minute de coacere pentru a nu se arde.


Umplutura: intr-un vas mic se amesteca 350 g branza de vaci, 85 g zahar si un albus de ou. Se amesteca in mixer pana devine spumoasa. Se adauga 250 g curmale curatate de samburi si maruntite, 20 g faina si 15 grame coaja de lamae.


Topping: intr-un vas mic amesteca 125 g faina, 60 g zahar si 60 g unt sau margarina moale pana se aglomereaza.

Preparatul se poate congela dupa modelare, acoperit cu folie de plastic. Cand s-a intarit se scoate din tava, se ambaleaza in folie contractibila sau folie de aluminiu. Poate fi pastrata in stare congelata timp de 4 saptamani. Pentru coacere se scoate din congelator si se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei timp de 2 ore, scoasa din folie si pusa in tavi neunse.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de salata verde
1
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
3
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
4
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Bulgur colorat cu snitele de soia
5
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Papricas de pui
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala