Spalam lamaia cu apa fierbinte, o stergem si radem coaja apoi stoarcem sucul. Se incinge cuptorul la 220 grade. Topim ciocolata pe bain-marie si separ
Spalam lamaia cu apa fierbinte, o stergem si radem coaja apoi stoarcem sucul. Se incinge cuptorul la 220 grade. Topim ciocolata pe bain-marie si separam ouale.
Frecam pana ajunge ca o pasta untul cu zaharul, adaugam miezul de vaniline, galbenusuri, suc si coaja rasa de lamaie. Inglobam branza de vaci, grisul si praful de vanilie. Se adauga albusul batut si se omogenizeaza. Se separa o treime din cantitatea compozitiei de branza si se inglobeaza ciocolata topita, cacao si cafeaua instant.
Punem deoparte 4 linguri din compozitia de ciocolata. Restul se aseaza intr-o forma unsa de tort cu circumferinta de 26 cm. Asezam peste compozitia de branza alba.
Compozitia de ciocolata pusa deoparte se toarna intr-o punga de plastic care se cresteaza intr-un colt pentru aq realiza un coif care sa te ajute in decorarea prajiturii.
Se coace prajitura la cuptorul incins in prealabil.
Se reduce temperatura din cuptor la 180 grade si se mai coace prajitura 25-30 min.
Spre final se acopera eventual cu o bucata de hartie de copt ca sa nu se rumeneasca prea mult.
Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Alte retete recomandate
Pasca poloneza
Prajitura de branza
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii