Drojdia dizolvata in lapte, se amesteca impreuna cu faina, uleiul, sarea si smantana. Se framanta totul bine, dupa care se lasa coca sa se odihneasca
Drojdia dizolvata in lapte, se amesteca impreuna cu faina, uleiul, sarea si smantana. Se framanta totul bine, dupa care se lasa coca sa se odihneasca o ora. Se imparte apoi in trei parti egale, din care se intind foi. Fiecare foaie se taie in patrate cu latura de 12 cm. Se prepara o umplutura din branza de vaci, zahar, oua, stafide, coaja rasa de lamaie, gris si faina. Se asaza pe fiecare patrat cate o lingurita de umplutura. Se ruleaza apoi patratele si se asaza in tava. Dupa ce au crescut putin, se pun in cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc.
Inainte de servire se pudreaza cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura televizor Tiramisu Ciocolata de casa
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...
Paste integrale cu legume
Comentarii