Prajitura cu banane si glazura de ciocolata

1. Albusurile se separa de galbenus si se bat bine, bine. Se adauga apoi treptat zaharul. Tot pe rand se adauga apoi galbenusurile. Apoi cu o lingura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu banane si glazura de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 120 g Zahar pudra
  • 120 g faina
  • 1/2 plic Praf de copt Dr. Oetker
  • Crema:
  • 2 plicuri Crema pentru tarte Dr. Oetker ( eu am folosit doua plicuri praf de budinca si doar jumate cantitatea de lapte prevazuta adica 500ml)
  • 500 ml lapte
  • 4 banane
  • 100 g gem (marmelada) de caise
  • daca budinca e prea tare se poate face mai cremoasa cu un pic de unt adaugat dupa ce s-a racit budinca
  • Decorat:
  • 2 plicuri Glazura cu gust de ciocolata Dr. Oetker

Mod de preparare

1. Albusurile se separa de galbenus si se bat bine, bine. Se adauga apoi treptat zaharul. Tot pe rand se adauga apoi galbenusurile. Apoi cu o lingura de lemn se amesteca foarte usor faina de jos in sus.

2. Din compozitia obtinuta trebuie sa se coaca doua foi.

Pentru ca eu stau prost cu "ochiometria" am impartit frateste aluatul in doua farfuri.

3. Reteta spune ca foile sa se coaca pe fundul tavii dar eu am uns tava cu un pic de unt si am pus aluatul in tava. Nu e foarte mult deci trebuie impins cu linguroiul de la spate. Gata prima foia.Se procedeaza si cu a doua in acelasi mod.

4. Am scos si a doua foaie din tava si pe cea mai putin reusita am asezat-o iar in tava.

Am uns blatul cu gem. De data asta nu am avut in casa doar gem de prune dar va asigur ca e bun si cu prune si cu gem de caise.

Fiecare banana o taiati in doua de-a lungul. Eu am taiat-o iar in doua ca sa le pot aseza mai usor.

Eu am asezat gresit bananele.Asezati bananele exact invers ca sa se vada frumos cand taiati prajitura.

5. Faceti budinca normal dar cu jumate din cantitatea de lapte. O raciti si daca s-au format bulgari adugati un pic de unt si frecati bine. Se pune peste banane.

6. Glazura se face dupa indicatiile de pe plic. Eventual nu puneti toata apa de la inceput ca sa nu fie prea lichida si daca e nevoie adaugati ulterior.

Se aseaza a doua foaie, se pune glazura si se lasa la frigider cel putin 2 ore.

7. Se taie in felii mai mari pentru ca se serveste cu lingurita.


Pofta buna!

Reteta Prajitura cu banane si glazura de ciocolata a fost propusa de Micu Livia pe forum culinar.ro

Alte retete cu banane gasiti aici:

Negresa cu banane,

Christamas Bread, Chec cu banane, cirese si ciocolata,

Tort Barbie à la Dora (cocos si banane)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Prajitura Caramel
Bucataras.RO

Prajitura Caramel

Aceasta reteta am primit-o ca provocare pentru concursul Dr. Oetker. Am respectat ingredientele din reteta, in afara de...

Prajitura Caramel
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide