Prajitura cu banane

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se adauga treptat faina, un pahar de lapte, se pune untul, pesmetul si put

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu banane

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3 banane foarte bine coapte
  • 3 linguri de pesmet
  • 4 linguri de zahar
  • 2 pahare de lapte
  • 350 gr faina
  • 100 gr unt
  • esenta de vanilie
  • un plic de frisca
  • un pliculet de zahar vanilat
  • un plic de intaritor de frisca

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se adauga treptat faina, un pahar de lapte, se pune untul, pesmetul si putina esenta de vanilie, amestecand in continuu. Se curata bananele si se taie rondele. Se adauga in compozitie si se amesteca bine pana la sfaramarea bananelor si omogenizarea ingredientelor. Atentie! nu trebuie sa ramana bucati de banane deoarece la turnarea compozitiei in tava, se asaza pe fundul ei si se arde prajitura. Se face frisca din pliculetul de frisca, intaritorul de frisca, zaharul vanilat si un pahar de lapte amestecandu-se, pana se obtine o consistenta crescuta. Apoi se pune la rece, in frigider. Compozitia de prajitura se toarna intr-o tava

unsa cu putin unt si se baga la cuptorul in prealabil incalzit, la foc potrivit, pana se coace. Apoi, se lasa la racit, NU in frigider. Cand este rece, se pune deasupra frisca din frigider. Se poate decora cu fructe dulci si uscate. Noi am folosit smochine.


Se serveste rece, ca desert.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia