O prajitura rapida si foarte buna. In weekend ne place sa savuram prajiturele alaturi de cafea sau dupa masa de pranz. Uneori am chef si pofta sa fac prajituri cu crema alteori prajituri simple cu fructe. Cand suntem la tara de obicei fac cate doua poate chiar trei feluri de prajitura pe care le coc in cuptorul din curte. Problema mea cea mare este ca nu prea ma pricep sa mentin temperatura in cuptor asa ca uneori le mai ard sau nu cresc cum trebuie. De aceasta data insa mi-a iesit perfect. Am facut aceasta prajitura care a crescut frumos si am mai pregatit o rulada pe care am umplut-o cu caramel aromat. Acum va prezint aceasta prajitura simpla.
Pe o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie presaram nucile si fulgi de migdale iar peste ele asezam bucati de ananas (eu am folosit compot de ananas cuburi ). Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare si cu zaharul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar si este ferm. Adaugam galbenusurile si cele 3 linguri de sirop de ananas. Omogenizam.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam bine in compozitie.
Turnam ¾ din compozitie peste nuci si ananas, iar in cantitatea ramasa punem cacao. Punem si restul de compozitie in tava astfel incat sa acoperim tot si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-30 minute (in functie de cuptor).
Inainte de a scoate din cuptor facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt cum trebuie . Daca scobitoarea iese curate atunci este gata. Lasam prajitura sa se raceasca putin apoi o rasturnam pe o tava si pudram cu zahar pudra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzSunt niste biscoturi speciale din zona Kozani, Grecia. Foarte bune alaturi de o cafea (sau ceai).
Kourabiedes Kozani (biscoturi)
Comentarii