Bate albusurile cun un praf de sare si cu zaharul.Adauga galbenusurile frecate cu ulei si cateva picaturi de esenta.Amesteca totul cu faina din compoz
Bate albusurile cun un praf de sare si cu zaharul.Adauga galbenusurile frecate cu ulei si cateva picaturi de esenta.Amesteca totul cu faina din compozitie astfel obtinuta opreste un sfert din compozitie.Adauga afinele decongelate si amesteca energic,Toarna o parte din compozitie intr-o forma unsa cu unt si tapetata.Completeaza cu amestecul de afine si restul de compozitie.lasa la cuptor 35-40minute.Toarna gelatina deasupre dizolvata.Taie prajitura in dreptunghiuri si pastreaz-o la loc racoros.Pentru ca afinele sa nu cada pe fundul formei,tavalestele prin putina faina sau pesmet.
rece(temperatura camerei)
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii