Foile au acelas mod de preparare se bate albusul cu praful de sare pana devine o spuma nu prea tare dupa care se adauga zaharul pudra pana devine o sp
Foile au acelas mod de preparare
se bate albusul cu praful de sare pana devine o spuma nu prea tare dupa care se adauga zaharul pudra pana devine o spuma tare, lucioasa. Se adauga apoi nuca, se incorporeaza cu grija sa nu se lase, apoi se pune la cuptor.
Eu o tin pe cea de nuca aprox 20 min la foc mic, dar eu am cuptor clasic asa ca .
Foaia de nuca de cocos o tin tot la foc mic pana se rumeneste putin deasupra (aprox 20-25 min).
Pentru crema se amesteca pe abur cele 12 galbenusurile cu cele 200 g zahar si ness-ul. Se ameste incontinuu pana se ingroasa ca o smantana mai groasa.
Crema racita se amesteca cu 500 ml frisca batuta amestecata cu zeama de lamaie. La frisca batuta eu pun zema de lamaie pentru ca o face pe frisca foarte tare iar cand pun crema de galbenuse rece se face foarte bine. Dar daca nu va place zeama de lamaie puneti gelatina.
Montarea
Se pune foia de nuca apoi se pune 3 sferturi din crema apoi se pune foaia de cocos. Peste foaia de cococs se pune restul de crema, dupa care se orneaza dupa preferinte. Eu pun putina nuca tocata amestecata cu nuca de cocos si ciocolata rasa.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu 2 nuci a fost propusa de Miny pe forum culinar.ro
Alte retete cu nuca gasiti aici:
Cuiburi cu nuca si scortisoara,
Cozonac cu nuca Dobre,
Melcisori cu nuca (de post)
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranzde trei zile am o pofta,dar nu am avut timp sa o prepar,in sfarsit;;)
Paste cu branza la cuptor
Comentarii