Prajitura cu 2 nuci

Foile au acelas mod de preparare se bate albusul cu praful de sare pana devine o spuma nu prea tare dupa care se adauga zaharul pudra pana devine o sp

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu 2 nuci

Ingrediente

  • Foaia de nuca:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 200 g nuci macinate
  • un praf de sare
  • (dupa preferinta 2-3 picaturi de esenta de rom)
  • Foaia de nuca de cocos:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 200 g nuca de cocos
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 12 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 1/2 lingurita de ness
  • 500 ml frisca
  • o lingura de zeama de lamaie sau gelatiana (5 grame)

Mod de preparare

Foile au acelas mod de preparare

se bate albusul cu praful de sare pana devine o spuma nu prea tare dupa care se adauga zaharul pudra pana devine o spuma tare, lucioasa. Se adauga apoi nuca, se incorporeaza cu grija sa nu se lase, apoi se pune la cuptor.

Eu o tin pe cea de nuca aprox 20 min la foc mic, dar eu am cuptor clasic asa ca .

Foaia de nuca de cocos o tin tot la foc mic pana se rumeneste putin deasupra (aprox 20-25 min).

Pentru crema se amesteca pe abur cele 12 galbenusurile cu cele 200 g zahar si ness-ul. Se ameste incontinuu pana se ingroasa ca o smantana mai groasa.

Crema racita se amesteca cu 500 ml frisca batuta amestecata cu zeama de lamaie. La frisca batuta eu pun zema de lamaie pentru ca o face pe frisca foarte tare iar cand pun crema de galbenuse rece se face foarte bine. Dar daca nu va place zeama de lamaie puneti gelatina.

Montarea

Se pune foia de nuca apoi se pune 3 sferturi din crema apoi se pune foaia de cocos. Peste foaia de cococs se pune restul de crema, dupa care se orneaza dupa preferinte. Eu pun putina nuca tocata amestecata cu nuca de cocos si ciocolata rasa.
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu 2 nuci a fost propusa de Miny pe forum culinar.ro

Alte retete cu nuca gasiti aici:

Cuiburi cu nuca si scortisoara,

Cozonac cu nuca Dobre,

Melcisori cu nuca (de post)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Paste cu branza la cuptor
Bucataras.RO

Paste cu branza la cuptor

de trei zile am o pofta,dar nu am avut timp sa o prepar,in sfarsit;;)

Paste cu branza la cuptor
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide