Blat: Se separa albusurile de galbenusuri, acestea din urma amestecandu-se, pe rand si treptat, cu zaharul si apoi cu uleiul. Se adauga albusurile bat
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri, acestea din urma amestecandu-se, pe rand si treptat, cu zaharul si apoi cu uleiul.
Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca, dupa care se adauga treptat faina, in care s-a amestecat praful de copt.
Se obtine o compozitie ca de chec (nici groasa, nici subtire) care se toarna intr-o tava de prajituri unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se pune tava in cuptorul incalzit la 180° C si se lasa sa se coaca timp de 30 de min., pana prinde o culoare aurie la suprafata (se poate proba din cand in cand cu o scobitoare, cand nu mai ramane coca pe aceasta, prajitura este gata).
Se opreste cuptorul, iar tava se lasa inauntru.
Sirop
Intr-un ibric, zaharul imbibat in apa se pune pe aragaz, cand s-a topit zaharul, se adauga cacao si se da intr-un clocot. Se ia de pe foc si se adauga margarina si se amesteca pana ce aceasta se topeste. Se adauga si romul.
Blatul se taie in patratele sau romburi care vor fi, pe rand, scufundate in sirop si apoi date prin nuca de cocos.
Se aseaza pe un platou si se servesc.
Pofta buna!
Pregatire 30 min,
Coacere 40 min
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoPentru bucatarasii care-au petrecut Revelionul si pentru cei ramasi acasa ;)
Prajiturele motate cu fructe si budinca
Comentarii