Prajitura Castel

Prajitura Castel este o reteta de prajitura pentru un meniu festiv. Ingredientele pentru prajitura sunt: lapte, faina, oua.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g zahar
  • 50g untura
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4-5 linguri lapte în care se stingebicarbonatul si amoniacul
  • 600g faina.
  •  

Mod de preparare

Prajitura Castel se pregateste asa: facem un aluat si il impartim in doua. Dintr-o parte de aluat facem doua foi pe care le coacem pe dosul tavii. Cealalta parte se combina cu cacao si se modeleaza 12 betisoase groase cat un creion. Si ele se coc pe dosul tavii si dupa ce sunt coapte se impart in trei parti egale.

Ne ocupam de crema pentru prajitura: fierbem 2 budinci in 600 ml de lapte si dupa ce se racesc se amesteca cu unt stors si frecat cu  250g zahar.

Cum asamblam prajitura:

Pe o masa de lucru punem o foaie, ungem cu crema si asezam 3 bete. Iar rcema si apoi 2 bete, crema si in  varful piramidei se pune un bat. Celelalte doua parti din foaie se ung cu crema si se pun pe lateral. Peste cele diua castele se pne glazura si frisca.

Glazura rece pentru prajitura: 6 linguri zahar pudra, 3 linguri cacao, 2 linguri apa. Toate se amesteca bine si se pune putin unt si vanilie dupa gust.


Alte retete de prajituri recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia