Prajitura cartof

Prajitura cartof este un desert simplu si rapid, un desert de pe vremuri :), cu biscuiti. E o prajitura care te scoate din impas atunci cand ai nevoie de ceva dulce, rapid, ca si cartofii de altfel :).

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cartof

Ingrediente

  • -250 g nuci
  • -2 albusuri
  • -50 g ciocolata
  • -2 linguri cacao
  • -50 g stafide
  • -250 g zahar
  • -1 lingura pesmet
  • -2 linguri rom (nu esenta!)
  • -coaja de lamaie sau portocala
  • -zahar vanilat

Mod de preparare

Am primit de la o prietena o carticica intitulata "Dulciuri de casa", editia Ceres 1985, autoare Natalia Tautu-Stanescu. In ea am gasit si mult cautata de mine reteta de "Prajitura cartof" pe care am terminat-o de prestat de numai cateva minute si pt ca este intr-adevar foarte buna va dau si voua aceasta reteta. Respectati intocmai toate cantitatile de ingrediente, iar rezultatul va fi pe masura asteptarilor voastre.

Mod de preparare:

Se piseaza nucile, se topeste ciocolata pe marginea plitei si se amesteca impreuna cu albusurile, cacaua, zaharul, coaja de lamaie sau portocala, stafidele si apoi treptat cu pesmetul si romul, formand un aluat moale. 
Se ia cu o lingura din aceasta compozitie si se formeaza cu mana mici ovale dandu-le forma unui cartof.
Intr-o farfurie, se amesteca o lingura de cacao cu o lingura de zahar pudra si se tavalesc cartofii odata sau chiar de doua ori prin acest amestec. Deasupra se inteapa fiecare cu bucatele de nuci taiate subtiri.
Pofta buna!!

Reteta de Prajitura cartof a fost propusa de MC pe forum culinar.


Serviti Prajitura cartof oricand va e pofta de ceva bun, dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
2
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
3
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia