Pentru concurs retete de primavara! Un deliciu culinar care merita incercat!
Se pepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta, se incorporeaa in bezea, se amesteca bine apoi turnam faina in ploaie.
Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt, se da 5 minute la foc iute apoi inca 15 la foc domol.
Blatul copt se desprinde de pe hartie apoi se taie in 2 bucati egale. Dovleacul cubulete se pune la fiert cu zaharul, anasonul, praful de scortisoara si cu 100 ml apa.
Se fierbe, la foc domol cca 30 minute dupa care se da de pe foc si se strecoara bucatile fierte de dovleac de siropul ramas Se aseaza prima jumatate de blat si se toarna deasupra, bucatile fierte de dovleac din care oprim un castronel pentru decor, amesecate cu gelatina hdratata cu 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie.
Deasupra se aseaza a 2 bucata de blat,se preseaza usor cu mana, pe toata suprafata, se presara dasupra, pe toata suprafata prajituraii,bucatile de dovleac oprite si se preparara jeleul din sucul ramas in care am dizolvat tort-gelle-ul si apoi am dat totul intr-un clocot.se toarna deasupra prajiturii fierbinte.
Se lasa cateva ore la rece dar de preferat de seara pana a doua zi, cand se taie prajitura. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii