Prajitura Caramel este o reteta de prajitura pufoasa, aromata, cu crema de caramel delicioasa. Nu iti ramane decat sa o incerci si sa te convingi, laudele nu vor intarzia sa apara.
Pentru blatul prajiturii, mixam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam sare, faina si praful de copt iar la sfarsit, albusurile batute spuma. Amestecam cu grija si turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. O introducem in cuptor pentru 35-40 de minute, la 180C.
Caramelizam zaharul la foc mic, stingem cu lapte amestecand continuu si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul. Separat, frecam galbenusurile cu amidonul, turnam peste ele caramelul cu lapte si lasam sa fiarba pana se ingroasa, amestecand continuu.
Luam crema de pe foc, adaugam gelatina inmuiata in prealabil cu putina apa, amestecam bine si lasam totul la racit, apoi adaugam albusurile batute spuma tare si 150 ml frisca.
Blatul se taie in trei felii orizontale. Ungem primul blat cu gem, adaugam un strat de frisca (150 ml) (eu aici am adaugat si putina gelatina rosie ca sa nu am surprize cu frisca), asezam cel de-al doilea blat, adaugam crema caramel si acoperim cu ultimul strat de blat.
Pentru glazura, caramelizam zaharul, turnam peste el frisca lichida si untul, amestecam bine pana se topeste zaharul caramelizat, dupa care lasam la racit. Cand este doar foarte putin calda, turnam glazura peste prajitura.
Decoram prajitura caramel cu zahar caramelizat si alune de padure. Tinem prajitura la rece pana in momentul servirii.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniClatite pufoase reteta Sper sa va placa ideea, de gust nu mai vorbesc. Sunt delicioase!
Clatite pufoase reteta, cu cacao, mascarpone si caramelIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii