Prajitura CARA

Prajitura Cara este o delicioasa prajitura de casa cu blat cu fructe confiate si crema fina cu ciocolata. O reteta de prajitura cu crema perfecta pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura CARA

Ingrediente

  • Blat:
  • 100g unt
  • 100g zahar
  • 2oua
  • 250g faina
  • 1 pachetel praf de copt
  • 200ml lapte
  • 50g fructe confiate
  • 60ml crema de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Crema di nutella:
  • 500ml lapte
  • 2oua
  • 100g faina
  • 100g zahar
  • 250g nutella

Mod de preparare

Blat:

Am mixat untul cu zaharul (am folosit zahar brun). Am adaugat coaja de lamaie, apoi ouale puse pe rand si amestecand bine dupa fiecare, faina amestecata cu praful de copt si un varf de sare, apoi laptele. Compozitia rezultata am pus-o in tava cu peretii inalti cu lingura. Am pus deasupra coaja de portocala confiata, apoi tot cu lingura crema pasticcera facuta de mine in casa pe care am aromatizat-o cu lamaie (devenind crema de lamaie). Am nivelat bine si-am pus-o la cuptor la 180°C pentru 45minute.

Cand a fost gata am scos-o si-am mai lasat-o 15 minute in tava ei si apoi am scos-o pe platou. Am taiat blatul in doua ai am acoperit cu crema di nutella.

Crema di nutella:

Am batut ouale cu zaharul, am adaugat faina, apoi laptele si-am pus craticioara pe foc amestecand continuu pana devine densa crema. Am adaugat nutella. I-am pus din nou capacul. Am acoperit cu frisca. Si-am decorat cu dragoste si pretuire.


Reteta Prajitura CARA a fost propusa de dora_m Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia