Blatul: se bat galbenusurile cu zaharul pana cand cresc si se albesc. Se adauga albusurile batute spuma si nucile macinate+faina in care s-a pus prafu
Blatul: se bat galbenusurile cu zaharul pana cand cresc si se albesc. Se adauga albusurile batute spuma si nucile macinate+faina in care s-a pus praful de copt.
Se coace in tava unsa si tapetata cu faina.
Crema: untul se freaca cu zaharul. Se adauga 2 galbenusuri,vanilia, nessul(se pune putin cite putin pentru a nu se taia crema).
Crema se amesteca pana devine spumoasa si se dauga nucile.
Se intinde peste blatul racit.
Glazura: zaharul se amesteca cu cacaoa pe o hirtie.
Intr-o cratita de 1 l se pun 3 linguri de apa si trei linguri rase de margarina(marg.sa fie moale - nu topita) si se lasa sa dea un clocot, apoi se ia de pe foc, se pun zaharul cu cacaoa si se amesteca foarte bine pina se racoreste.
Se intinde peste crema.
Reteta Prajitura brath a fost propusa de MC
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIn primul rand mi-a facut Cleme pofta cu minipavlovele ei, in al doilea rand aveam prea multe albusuri la congelator asa ca...
Desert Pavlova cu mascarpone si fructeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii