Prajitura bondar

Inainte de a incepe se da drumul la cuptor la 175 grade, si pana se incinge cuptorul se prepara: -intr-un castron se pun ouale intregi si smantana, si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura bondar

Ingrediente

  • Aluat: 200 gr. smantana
  • 4 oua
  • 200 gr. zahar
  • 500 gr. faina cernuta
  • 1 pliculet praf de copt
  • jumate pahar lapte caldut ( cam 100-120 ml)
  • pt. glazura bondar: 70 gr. unt
  • 200 gr. zahar
  • 4 linguri frisca
  • 120 gr. fulgi migdale

Mod de preparare

Inainte de a incepe se da drumul la cuptor la 175 grade, si pana se incinge cuptorul se prepara:

-intr-un castron se pun ouale intregi si smantana, si se mixeaza bine pana fac putina spuma

- se adauga zaharul, amestecandu-se in continuare cu mixerul

- apoi se adauga cate putin din faina care a fost amestecata cu plicul de praf de copt, amestecand incontinuu, si tot in acest moment se pune si laptele.

- se obtine o compozitie mai groasa.

- se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata (sau hartie de copt). Compozitia fiind mai groasa, se pune din ea uniform in toata tava, mici gramajoare de loc in loc, si dupa aceea se niveleaza

- se baga tava la cuptor (175 grade), pt. 20 de minute.

Intre timp se pregateste "bondarul".

- intr-un castron se pune untul topit, zaharul, frisca, fulgii de migdale.

- se amesteca bine cu o lingura.

Cand trec cele 20 de min., se scoate tava afara, si se repartizeaza amestecul de glazura pe deasupra. Prima oara poate fi dificil de repartizat, dar pe masura ce se plimba lingura pe blatul fierbinte, glazura se inmoaie si se poate intinde exemplar.

Se baga din nou tava la cuptor si se mai lasa 20-25 de min. max, pana se fac migdalele un auriu mai inchis. Dupa ce se scoate prajitura afara, se taie imediat in patrate (romburi, triunghiuri, patrulatere).


Reteta Prajitura bondar este propusa de Pocahontas

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Aperitiv oua scotiene
Bucataras.RO

Aperitiv oua scotiene

De mai bine de un an imi doream sa pregatesc aceasta reteta, dar parca niciodata nu mi se lega de maini. Mereu preparam...

Aperitiv oua scotiene
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide