Prajitura Bolero

Blatul: Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, apoi nuca de cocos si faina si se amesteca. Se imparte compozitia in doua si se coc doua f

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Bolero

Ingrediente

  • Blat:
  • 9 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 100g nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • Crema:
  • 9 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 pachet de unt
  • un pachet biscuiti Petit beurre simpli
  • un pachet biscuiti Petit beurre cu cacao (sau alta marca
  • dar sa fie cat de cat moi)
  • Glazura:
  • 10 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita otet
  • 2-3 linguri apa clocotita
  • In plus mai este nevoie de un borcan mare de compot de visine (eu am luat fara samburi ca sa imi usurez munca)

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, apoi nuca de cocos si faina si se amesteca.

Se imparte compozitia in doua si se coc doua foi in tava tapetata cu hartie de copt (aprox 25 de minute fiecare, in functie de cuptor).

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si laptele si fierb pe foc mic pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si apoi se mixeaza impreuna cu un pachet de unt moale.

Jumatate din crema se amesteca cu un pachet de biscuiti cu cacao faramati si restul cu un pachet de biscuiti simpli faramati.

Glazura:

Se amesteca bine toate ingredientele mai putin apa, apoi se toarna apa si se omogenizeaza.

Eu am trisat si am folosit tot glazura la plic, dar v-am scris oricum reteta pentru ca poate cineva o prefera pe aceasta.

Asamblare:

Se pune prima foaie de blat, apoi crema cu biscuiti cu cacao, un strat de visine din compot bine scurse, crema cu biscuitii simpli si cealalta foaie de blat.

Deasupra se pune glazura si se presara nuca de cocos.


Pofta buna!

Reteta Prajitura Bolero a fost propusa de anielarobu pe forum culinar.ro

Alte retete cu visine gasiti aici:

Tort cu visine Padurea Neagra,

Tarta cu fructe (visine),

Placinta cu visine/fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Reteta de prajitura Alba ca Zapada
Bucataras.RO

Reteta de prajitura Alba ca Zapada

Spune-mi prajitura Alba ca Zapada si eu iti voi raspunde mama, bunica, copilarie ... Nu stiu daca prajiturile copilariei sunt...

Reteta de prajitura Alba ca Zapada
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide