Prajitura Battenberg

Umbla vorba prin popor ca tortul Battenberg a fost creat pentru a celebra casatoria dintre nepoata reginei Victoria si printul Louis of Battenberg. Cele 4 bucati de prajitura simbolizand cei 4 printi din Battenberg

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Battenberg

Ingrediente

  • 200 gr.unt
  • 200 gr. zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • 200 gr. faina
  • 3 oua
  • 300 gr. masa de martipan alb (se gaseste in comert)
  • 3 linguri sirop de zmeura
  • 4 linguri gem de coacaze
  • 3 linguri gem de caise

Mod de preparare

1. Se amesteca untul cu zaharul intr-un castron, se adauga praful de copt amestecat cu faina proaspat cernuta si ouale. Se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. In prima parte se adauga siropul de zmeura. Cel de-al doilea aluat ramane galben.

2. Se captusesc 2 forme de chec cu pergament si se pun cele 2 compozitii. Se coc in cuptorul incalzit la 180*C la inceput, apoi se micsoreaza focul la 160*C , timp de 30 de minute.

3. Cand sunt coapte, se lasa mai intai sa se raceasca si se taie pe verticala in doua, apoi fiecare bucata in doua, pe mijloc.

4. Se unge o bucata alba cu gem de coacaze si se lipeste cu o bucata roz. Se aseaza pe platou. Se ung ambele bucati pe toata suprafata cu gem de coacaze si se aseaza peste bucata roz o bucata unsa lateral cu gem, de care lipim o bucata alba (ca la o tabla de sah).

5. Masa de martipan se pune pe o hartie de pergament presarata cu zahar si se intinde atat cat este necesar ca sa acoperim prajitura.

6. Se incalzeste gemul de caise cu care se unge deasupra prajitura, apoi se acopera cu martipan. Se orneaza dupa plac. Prajitura se pregateste cu 1-2 zile inainte, pentru ca gemul sa parfumeze prajitura.


Serviti prajitura Battenberg taiata felii si alaturi de un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia